Nezabudnite si predĺžiť ISIC

29. 12. 2022 | Aktuality

ISIC Koniec roka je jedným z najhektickejších období v roku a spája sa s nim aj mnoho povinností. Ako tomu už býva zvykom, mnohé členstvá sú viazané na nejaké obdobie a zároveň mnohé končia s kalendárnym rokom. Jednám z nich je aj platnosť študentskej kartičky ISIC, ktorá platí každý rok do 12. mesiaca v roku. Preto pokiaľ ešte nemáte novú známku na svojom ISICu, je najvyšší čas sa o ňu postarať. V prípade, že to už do konca roka nestihnete, treba myslieť na to, že vám študentské zľavy nemusia uznať až do jeho predĺženia.

Takáto situácia môže prekvapiť napríklad študentov, ktorí bežne cestujú hromadnou dopravou a automaticky si kupujú študentské lístky. Nepredĺžený ISIC tak môže znamenať vyššiu cenu lístka alebo pokutu v prípade vlakovej dopravy.

Okrem ISICu je aj množstvo ďalších členstiev, ktoré končia s rokom. Môže medzi ne patriť preukážka do knižnice, do fitka alebo aj rôzne predplatné. V tomto období zvyknú častokrát poskytovatelia členstiev ponúkať aj zvýhodnené ponuky a vy tak môžete ušetriť. Preto pokiaľ náhodou zvažujete založiť si niekde členstvo, obdobie konca roka je na to veľmi výhodné.

Tak si skontrolujte peňaženku a dobehnite zameškané, nech nie ste so začiatkom nového roka prekvapení.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme