Príjemné miesta na učenie v Žiline

13. 5. 2021 | Študentský život

Príjemné miesta na učenie v ŽilineČo študent, to iný spôsob učenia sa. Niektorým sa lepšie učí za zavretými dverami, iní vyhľadávajú práve najrozličnejšie vonkajšie priestranstvá. Niekedy sú k ich vyhľadaniu donútení po neustálom rušení z okolitých izieb, špeciálne na internáte či od členov domácnosti. Príjemné miesta na učenie v Bratislave sme vám už priblížili v predošlom článku. Teraz sa pozrieme na mesto, ktoré sa nazýva aj industriálne centrum Severu, na Žilinu, ktorá je domovom Žilinskej univerzity.

Mesto

Pre tých, ktorým pri učení nevadí ruch a šum, ba dokonca ho pri učení vyhľadávajú, Žilina ponúka centrum mesta s idylickým štvorcovým Mariánskym námestím, kde sa môžete uchýliť a posedieť si na lavičke, či využiť možnosť posedieť si vo viacerých z okolitých kaviarní a reštaurácii. Žilina sa neradí k preplneným mestám, a preto nebude žiaden problém kdekoľvek nájsť aj tichší a utiahnutejší kus mesta vhodný pre štúdium. Treba sa zatúlať aj do neprebádaných a neznámych uličiek.

Príroda

O prírodu nie je v meste Žilina núdza, nehovoriac o širšom okolí mesta. Nie je problém nájsť rozličné parky, kde sa najmä počas letných mesiacov dá bez problémov rozprestrieť deka, spraviť si piknik a pohodlne sa memorovať potrebné veci do školy. Skvelým miestom môže byť park Ľudovíta Štúra alebo najstarší park v Žiline Sad SNP – vyhlásené chránené územie či komunitná záhrada v mestskej časti Solinky. K tomu sú tieto miesta okrem možnosti štúdia vhodné aj na oddych a šport, ktorý je popri štúdiu veľmi dôležitý. A predsa, ak sa vám parky a sady zdajú rušné či z iného dôvodu nevhodné pre štúdium, okolie Žiliny ponúka množstvo tichej prírody, lesov a výhľadov.

Vnútorne priestory

Máme na mysli napríklad knižnice či kaviarne, o ktoré nie je v žiadnom meste núdza. V týchto prípadoch ide o veľkú výhodu, ak je potrebné pripojenie sa na internet, ktoré práve kaviarne a aj knižnice častokrát ponúkajú. V Žiline sa nachádza krajská knižnica či Univerzitná knižnica v Žiline, kde sa okrem zapožičania študijných materiálov dá pohodlne pracovať na školských povinnostiach.

Keď vás už učenie a memorovanie poznámok omrzí, samozrejme po uvoľnení pandemických opatrení, rozhodne si v Žiline zájdite za kultúrou do divadla, kina, na výstavu alebo za gastro zážitkom a choďte sa len tak najesť do reštaurácie. Tak najlepšie odpútate myseľ od učenia.