Zdroje informácii - vďaka online svetu dostupné ako nikdy predtým

24. 5. 2022 | Študentský život

filozofiaPandémia COVID-19 nás všetkých preniesla do online sveta a asi väčšina ľudí už netrpezlivo čakala, kedy sa obnoví offline svet a všetci budeme môcť opustiť obrazovky. Napriek tomu nás ale pandémia naučila používať techniku a programy, o ktorých sme dovtedy ani netušili. Do tej chvíle nám mnohým ani nenapadlo, že na poradu alebo stretnutie nemusíme byť v jednej miestnosti, dokonca ani v jednej krajine a stále sa môžeme vzájomne dohodnúť, vidieť a počuť. To platí aj pre pre mnohé iné podujatia, ktoré sú v súčasnosti už často hybridne. Teda prezenčne, ale aj online či zo záznamu. Vďaka tomu môžeme byť prítomní aj na podujatiach, ktoré by sme inak zmeškali, pretože moderná veda bohužiaľ stále neprišla na spôsob, ako byť na viacerých miestach naraz. Napriek tomu to online svet aspoň trošku umožnil. Vďaka záznamu akcií máme možnosť si ich pustiť aj o niekoľko dní či až rokov neskôr. To je aj prípad prednášok na Filozofickej fakulte Univerzity Karlovy, ku ktorým by sme za iných okolností mali len ťažký prístup.

Nejde však o bežné prednášky, ktoré sú súčasťou výuky na Filozofickej fakulte. Projekt, ktorý sa volá Večery na FF UK je sériou prednáškou rôznych zaujímavých ľudí, na ešte zaujímavejšie témy. Je to presný opak nudných prednášok. Napriek tomu, že Filozofická fakulta poskytuje týmto prednáškam záštitu a priestory, neznamená to, že obsahom prednášok sú iba filozofické témy. Práve naopak. Jeden z hlavných dôvodov, prečo ti dávame tieto prednášky do pozornosti je, že sa vďaka nim môžeš dozvedieť zaujímavé informácie aj z oblastí, ktoré ťa možno na prvý pohľad nebavia.  Nájdeš tam prednášky na témy Omyly vo vede, Boj s ľudskou hlúposťou sa nedá vyhrať, Kritické myslenie. úvod do rozpoznania kecov a ďalšie. Vďaka takýmto projektom si môžeš rozširovať svoj všeobecný prehľad a to ti otvára veľké množstvo príležitostí. Nielenže sa dozvieš niečo nové podané v zábavnej a zaujímavej forme, ale nikdy nevieš, kedy stretneš človeka z inej brandže a zrazu bude naozaj ťažké nájsť spoločnú tému. Vďaka takýmto zdrojom informácií získaš obrovský prehľad a budeš tak vedieť lepšie reagovať pri diskusiách na rôzne témy.

Zdrojov, ako sú Večery na FF UK, je veľké množstvo nie len v českom, ale aj v slovenskom prostredí a aj ty určite nejaké sleduješ. Najmä v tomto čase, kedy je už veľa takýchto podujatí nahrávaných. Preto pokiaľ sme ti týmto tipom rozšírili portfólio zdrojov o ďalší, ktoré budeš mať vo svojom hladáčíku, sme radi.


podpora@vysokeskoly.cz