K dotácii na obedy sa pridáva aj dotácia na školské potreby

11. 6. 2023 | Študentský život

dotácia na školské potrebyPred pár dňami zverejnilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny pripomienku, že okrem dotácie na obedy, o ktorej sme aj my nedávno informovali, je možné žiadať aj o dotáciu na školské potreby.

Na rozdiel od dotácie na obedy, v tomto prípade sa dotácia týka len detí, ktoré navštevujú posledné ročníky materských a základných škôl a v ročníku je aspoň 50 % detí v hmotnej núdzi alebo jednotlivci, pokiaľ je rovnako dieťa v hmotnej núdzi. Podľa Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny sú školskými potrebami napr. zošity, písacie potreby, učebnice, nevyhnutné individuálne pomôcky, ktoré priamo súvisia s vyučovaním dieťaťa v základnej škole a vzdelávacieho procesu dieťa v prípravnej triede materskej školy.

Výška príspevku je maximálne 33,2 € na dieťa. Ďalším rozdielom oproti dotácii na obedy sú aj oprávnení žiadatelia. Kým o príspevok ma obedy mohli žiadať priamo rodičia či zákonnú zástupcovia, v tomto prípade sú to buď zriaďovatelia materských či základných škôl, obce podľa sídla škôl, občianske združenia či v odôvodnených prípadoch samotné materské či základné školy.

Napriek tomu, že sa príspevok môže zdať pomerne malý, pre mnohé deti vie zabezpečiť základné pomôcky, ktoré sú nenahraditeľnou súčasťou vzdelávacieho procesu.


podpora@vysokeskoly.cz

Ďalšie články k téme