Odhaľovať hoaxy a dezinformácie sa dá naučiť!

30. 10. 2022 | Aktuality

hoaxy a dezinformácie Množstvo informácií, s ktorými sa denne stretneme by zaplnilo desiatky úložných diskov. V taktom množstve informácií dochádza aj k tomu, že sa stretávame aj s takými, ktoré nemôžeme nazvať kvalitnými a pravdivými. To je nám asi každému jasné, problém ale môže nastať, keď ich máme od seba odlíšiť. Práve pre záujemcov, ktorí sa chcú naučiť orientovať v tomto množstve informácií na internete a vedieť rozpoznať pravdivú informáciu od tej nepravdivej, vytvorila Fakulta masmediálnej komunikácie Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave e-learningový kurz kritického myslenia.

Keďže ide o e-learningový kurz, je pre záujemcov dostupný z pohodlia domova. Kurz je pre verejnosť otvorený od 15. októbra do 15. novembra 2022 a je úplne zdarma. Obsahovo je zameraný na presnosť dát, odbornosť spracovania, cieľmi a účelom obsahov, aktuálnosťou a relevanciou mediálnych obsahov. Na záver kurzu majú účastníci možnosť získať certifikát.

Keďže ide o novinu a pilotnú fázu, účastníci sa počas 5 modulov stretnú aj s dotazníkmi spokojnosti, aby sa kurz mohol naďalej zlepšovať.

Tak neváhaj a prihlás sa, pomôžeš tak nie len sebe, ale aj svojmu okoliu. Vďaka kurzu budeš vedieť rozpoznať pravdivé informácie a môžeš to byť práve ty, od koho sa tie nesprávne už nedostanú ďalej.


podpora@vysokeskoly.cz